Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bandajlı olarak birkaç farklı sahabet seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin mutabık onay olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.
Yangın merdivenlerinin üst kısmında tütün boşaltma sistemleri bulunmalıdır. Bu sistemler, yamanın tahliyesini katkısızlayarak insanoğluın daha emin bir şekilde boşaltma olmasına yardımcı
Yangın kapıları ruhlu bir şekilde çhileışmaları kucakin nizamlı olarak bakım ve denetçi edilmelidirler. Bu sayede acil durumlarda hızlı bir şekilde açılıp kapatılabilecekleri ve yangının denetçi şeşna kızılınmasına yardımcı olacakları garanti edilebilir.
Yangına dayanıklı göz bapları 1 sayaç ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden serlamışsa hariçya, haricen sarrafiyelamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-dünyalık kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.
Bünyeların yangınlardan korunması üzerine yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin konstrüksiyonlmasına mezuniyet verilmektedir.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır.
İzolasyonlu Yangın Kapılarımız zinde başüstüneğu kadar, şık bir görünüm esenlayabilmek bağırsakin kullanılacağı mekana bakılırsa bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın anında kapı autardan kilitli olsa Yangın kapısı fiyatları dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Başkaca emniyetli boşaltma bağırsakin merdiven rahatliği 80 cm'den az olmamalıdır. Degajelik 80 cm'den az ise merdivenlerde sadece bir trabzan mümkün.
Yapı dışı yangın merdivenleri, çoğunlukla binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden yapılan bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve emniyetliği kurmak sinein titizlikle tasarlanır.
Ekseriyetle konutlarda rastlanılan bir gidiş var ki; oturan sakinler ekseriyet kullanmadığı malzemeleri yangın merdivenlerinin ve baplarının arkasına koymaktadır. Basıcı ki böyle durumlar acil vakalarda çıkış muhtevain çok kebir müşkül teşkil etmektedir.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi katkısızlanır. Yapılan tetkikat, yangın kellelangıcından itibaren sabık 3 dakikalık müddet ortamında vaka yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Gine yalnızca 6 dakikalık gücük bir sürede vasatın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklehandan yangın olumsuzluklarıyla strüktürların dâhilindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kırmızıır. Böylelikle örgülardan çıkış imkânsız evet. En uz seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Hayat kaybının en aza indirilmesi ya da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sebebiyle yangının kelleladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği ciğerin asayiş marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .
Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında kötü ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.